Truus Kraneveldt

Het schilderen, vooral van abstracte schilderijen, is voor mij elke keer weer een avontuur, waarvan ik de afloop niet ken. Voordat ik begin heb ik meestal wel de kleuren in mijn hoofd. En vervolgens worstel en geniet ik tot ik denk en voel dat het goed is.

Het expressionisme trekt me het meest aan in de schilderkunst. Ik hou van schilders als Vincent van Gogh, Henri Matisse, André Derain, Maurice de Vlaminck, Pierre Bonnard, maar ook van schilders als Willem de Kooning. Schilderen is al heel lang mijn grote liefde. Nadat mijn dochters naar de middelbare school gingen heb ik me daaraan nog intensiever kunnen wijden. Ik heb vaak lessen gevolgd bij beroepskunstenaars, waarbij verschillende technieken en onderwerpen aan de orde kwamen. Deze ervaringen hebben mijn kijk op de schilderkunst verbreed en verdiept en richting gegeven aan de aard van mijn werk, waarbij ik mijn oorspronkelijke uitgangspunten toch heb gehandhaafd.

Van de schilder/glazenier Bert Grothjohan en de spaanse schilderes Charito Montorro heb ik o.a. les gehad in olieverf en pastel.
Op de Gooise Academie in Laren volgde ik lessen van  Frank Boom en Nikki van Es over aquarel, gemengde technieken en abstract tekenen en in Almere heb ik eveneens gemengde technieken gehad van Agmon van der Veen.


Ik heb deelgenomen aan een aantal groepstentoonstellingen en eveneens een aantal solotentoonstellingen gehad, waarvan een aantal hieronder worden vermeld.

VARA-studio, Hilversum Koetshuis Kasteel Groeneveldt, Laren
Prentenkabinet Singermuseum Wooncentrum Doe-mere, Almere
Flevo-ziekenhuis, Almere De Notenkraker, Almere
Avanti, Almere

 De bezoekers
Afm(bxh) 100x80cm  Materiaal Acryl op doek  
 Op naar het licht
Afm(bxh) 100x80cm  Materiaal Acryl op paneel  
 Wilgenlaantje
Afm(bxh) 50x40cm  Materiaal Acryl op doek  
 Zonder titel
Afm(bxh) 100x80cm  Materiaal Acryl op doek  
 Flevoland
Afm(bxh) 60x40cm  Materiaal Acryl op doek  
 Boskapel
Afm(bxh) 62x70cm  Materiaal Acryl op paneel  
 Herfst
Afm(bxh) 80x100cm  Materiaal Acryl op doek, ingelijst  
 Het Groene Hart
Afm(bxh) 40x50cm  Materiaal Acryl op doek  
 Mollig naakt
Afm(bxh) 30x30cm  Materiaal Olieverf op doek  
 Na de regen
Afm(bxh) 50x70cm  Materiaal Acryl op doek
 
 Twee vrouwen
   Materiaal Acryl op paneel  
 Zonder titel
Afm(bxh) 100x80cm  Materiaal Acryl op doek